Terpstra verdedigt titel bij Zesdaagse Rotterdam

Niki Terpstra en Iljo Keisse verdedigen in januari hun titel bij de Zesdaagse van Rotterdam. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Terpstra en Keisse krijgen geduchte concurrentie. De Spaanse wereldkampioenen op de koppelkoers, David Muntaner en Albert Torres, komen ook naar Rotterdam. Het zijn de eerste twee koppels die zijn vastgelegd.

Terpstra hoopt met Keisse de derde titel op rij te pakken. "Ik geloof niet dat ik hoef uit te leggen hoe goed een wedstrijd als de Zesdaagse van Rotterdam is, in de voorbereiding op het wegseizoen, dus rij ik graag opnieuw in Ahoy. En als ik rij, dan rij ik om te winnen."

Wedstrijdleider Michael Zijlaard verwacht spektakel. "Met de kampioenen van 2013 en 2014 heb je natuurlijk twee enorme klasbakken op je affiche. Reken maar dat de andere coureurs er alles aan gelegen zal zijn om hen te onttronen. Muntaner en Torres moeten daartoe in staat worden geacht. We zijn blij met hun komst en verwachten meer toppers naar Rotterdam te halen voor nog meer vuurwerk op de baan."