Mercedes wil Hamilton nieuw contract geven

Het Formule 1-team Mercedes wil de huidige line-up van Lewis Hamilton en Nico Rosberg graag langer behouden. Hiervoor zal de Duits/Britse renstal Hamilton eind dit jaar een nieuw contract voorleggen, zo heeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laten weten.

De huidige verbintenis van Hamilton loopt eind 2015 af, terwijl Rosberg een contract voor een seizoen langer heeft. Wolff: "We hebben onze beide coureurs voor 2015 vastgelegd en wij willen met de huidige line-up doorgaan. Deze twee jongens zijn onderdeel van het huidige succes van het team, mede doordat ze elkaar zo goed kennen en respect voor elkaar hebben. Op het moment dat je er iemand anders in zet, dan kan dat gevecht de prestatie van het team schaden. Daarom is ons er alles aan gelegen om Lewis en Nico ook na 2015 te behouden."

Dit seizoen strijden Hamilton en Rosberg om de wereldtitel in de Formule 1. Met nog drie races te gaan is het verschil in het kampioenschap tussen beide kemphanen zeventien punten in het voordeel van Hamilton. Wolff: "We hebben met Lewis afgesproken dat we ons willen concentreren op het kampioenschap en hem precies dezelfde kansen als Nico te geven door tot Abu Dhabi niet te spreken over commerciële, financiële of juridische kwesties. Tot die tijd gaan we het met niemand over contracten of voorwaarden hebben."