Skilegende Miller (36) sluit Spelen 2018 niet uit

De Amerikaanse skilegende Bode Miller zegt nog niet uit te sluiten dat hij doorgaat tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. Gevraagd naar zijn toekomstplannen zegt hij dat de kans op het halen van de volgende Spelen klein is, maar niet onmogelijk.

In september sloot Miller, viervoudig wereldkampioen, een vierjarig contract voor nieuwe skikleding af met een Italiaans bedrijf. Dat werd gevolgd door speculaties over de voortzetting van zijn carrière. Miller reageerde met duidelijke taal via Twitter"Jullie zijn hartstikke gek als je denkt dat ik nog vier jaar doorga...ik was tien jaar geleden al oud."

Daar leek de Amerikaan later toch voorzichtig op terug te komen. "De kans dat ik doorga tot en met Pyeongchang is denk ik niet erg groot...maar ik sluit het zeker niet uit. Ik geloof nooit dat iets onmogelijk is, dus het zou me ook niet echt verrassen." In april zei hij nog dat komende winter zijn laatste seizoen zal zijn, maar ook dat lijkt toch nog niet helemaal zeker.

Miller op weg naar olympisch brons op de super-G in Sochi (Foto: Getty)

Eerder dit jaar pakte Miller in Sochi olympisch brons op de super-G, waarmee hij de oudste medaillewinnaar ooit werd in het alpineskiën. De rest van het seizoen liet echter te wensen over voor de Amerikaan. Zo voelde hij zich sterk genoeg om de zeer prestigieuze en beruchte Hahnenkamm-afdaling in Kitzbühel te winnen, maar daar slaagde hij niet in. Ook op de olympische afdaling lukte het met een achtste plek niet.

Naast olympisch goud op de supercombinatie in 2010 won Miller ook nog drie keer olympisch zilver en twee bronzen medailles. Een bijzondere reeks van de Amerikaan is dat hij al sinds het seizoen 2000/2001 elke winter minimaal één keer het podium heeft gehaald in de World Cup, met uitzondering van 2012/2013, dat hij volledig moest missen vanwege een knieblessure.