Alonso: "Vertrek bij Ferrari slechts gerucht"

Formule 1-coureur Fernando Alonso is dit jaar een van de hoofdpersonen in het silly season. De Spanjaard wordt gelinkt aan diverse topteams, maar heeft nog een doorlopend contract bij Ferrari. Hij ontkent dan ook zijn vertrek bij de Italiaanse renstal.

Alonso werd gelinkt aan met name McLaren, maar ook Mercedes, Lotus, Red Bull en zelfs Williams werden genoemd. In dit rijtje valt Red Bull af, omdat het team uit Milton Keynes na het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel voor Daniil Kvyat gekozen heeft.

Gisteren, na de Grand Prix van Rusland, heeft Alonso aan de journalisten laten weten dat hij in 2015 niet in een door een Mercedes aangedreven auto zal gaan rijden. Hierdoor vallen voor de 33-jarige coureur Mercedes, Lotus en Williams al af. McLaren blijft over, maar ook de mogelijkheid dat de Spanjaard Ferrari in ieder geval nog een seizoen trouw blijft.

Alonso: "Zowel Ferrari als ik hebben niet gezegd dat we ons contract beëindigd hebben. Tot nu toe is het slechts een gerucht. Ik blijf mijn best doen voor mijn eigen toekomst en de toekomst van Ferrari. Ferrari is een team dat in mijn hart zit, ik wil dit fantastische team helpen."

Toch blijft het vertrek van de Spanjaard bij Ferrari rondzwermen. Volgens het Finse Turun Sanomat zou de breuk spoedig aangekondigd moeten worden, alsmede dat Vettel hem op zal gaan volgen.