Bakkali hoopt op speelminuten, Brands weerlegt dit

Zakaria Bakkali werkt momenteel hard aan zijn herstel van ene liesblessure. Over een maand hoopt de voetballer weer op de groene mat te staan. Toch is de kans zeer klein, dat hij bij PSV minuten zal maken.

"Als ik straks fit ben, ga ik hier (bij PSV, red.) weer spelen", liet Bakkali aan AD Sportwereld weten. Deze uitspraak staat echter haaks op het statement wat technisch directeur Marcel Brands enkele weken afgaf.

Na een hoop gesteggel over het contract van Bakkali, PSV trok twee aanbiedingen in, hoeft de jonge Belg niet meer te rekenen op speelminuten. "Hij heeft PSV niet respectvol behandeld. Daar horen consequenties bij. Het moet een eer zijn om voor deze club te spelen en niet andersom", aldus Brands.

"Met geen enkele begeleider van Bakkali ben ik tot overeenstemming gekomen. Zakaria is een goede jongen. Maar er zijn te veel invloeden om hem heen. Ze komen uit een andere cultuur en vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen", ging Brands verder. Een winters vertrek van Bakkali ligt daarom het meest voor de hand. "Als er een club voor hem komt, gaan we praten. Deze zomer waren we akkoord met Atlético Madrid, maar daar wilde hij niet naartoe."

Ook bij Jong PSV hoeft Bakkali niet meer op speeltijd te rekenen. Volgens hoofd opleidingen Art Langeler zou hij de ontwikkeling van ander talent in de weg zitten. "Als er bij Jong PSV tien omvallen, zou het kunnen dat Bakkali gaat spelen. Maar dat is dan wel een uitzondering."