Robben: "Compliment naar de groep"

Arjen Robben vond dat Oranje niet altijd goed speelde, maar wel terecht een zege boekte gisteren op Kazachstan. Het betekende de eerste zege van Oranje in de kwalificatie op weg naar het Europees kampioenschap, nadat de eerste wedstrijd tegen Tsjechië werd verloren.

 "Een compliment naar de groep. Tuurlijk kan het tempo soms omhoog, dan gaat het echt om willen winnen. Het was echt handballen vandaag. Van links naar rechts, van links naar rechts. Dan moet je het gaatje zien te vinden", aldus de aanvaller van Bayern München tegen NOS.

Robben voelde zich bij Oranje als een vis in het water. "Je zit goed in de wedstrijd. Maar elke keer dat ik een bal kreeg, stond er twee of drie man voor m'n neus. We waren steeds heel dichtbij", zegt hij.

"Het zijn niet van de avonden dat je denkt, we hebben er zoveel zin in. Het zelfvertrouwen is wel bijgetankt. We zijn blijven gaan. Je kunt spreken over de uitvoering, maar je kunt de ploeg niks verwijten als je kijkt dat we zijn blijven gaan. Uiteindelijk win je 3-1 en dat moet je lekker meenemen."

Volgens Robben moet van het incidentje tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar geen issue worden gemaakt. "Hij is geconcentreerd op dat schot. Laten we daar niet te lang over zeuren. Zelf geef ik de bal ook weleens niet af."