'Franse Léa Seydoux is nieuwe Bondgirl'

Léa Seydoux heeft een zeer gewilde filmrol te pakken. De 29-jarige Franse actrice wordt de nieuwe Bondgirl, schrijft de Britse krant The Daily Mail. De opnames voor de nieuwe film rond de Britse geheim agent 007 gaan over zes weken van start.

Seydoux, die als femme fatale in de nieuwe Bondfilm moet schitteren, ondergaat voordien verschillende camera-, kostuum- en make-uptests zodat het uiterlijk van de Bondgirl kan worden bepaald. Vanaf eind november neemt de Franse het script door met haar tegenspelers Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw en Naomie Harris.

De opnamen moeten uiteindelijk in december van start gaan. Sam Mendes is, net als bij de vorige Bondfilm Skyfall, regisseur van dienst. De 24e Bondfilm, die nog geen titel heeft, verschijnt naar verwachting volgend jaar november in de bioscopen.

Seydoux speelde in verschillende Franse films. Internationale bekendheid vergaarde ze met het drama La Vie d'Adèle, dat gaat over een heftige relatie tussen twee tienermeisjes. De film, ook bekend onder de internationale titel Blue Is the Warmest Colour, leverde regisseur Abdellatif Kechiche vorig jaar een Gouden Palm op. Voor het eerst in de geschiedenis van het filmfestival van Cannes werd de prijs voor beste film ook uitgereikt aan de twee hoofdrolspeelsters.