Iggy Pop als seriemoordenaar in nieuwe Argento-film

Zanger Iggy Pop heeft bekendgemaakt dat hij een seriemoordenaar gaat spelen in The Sandman, de nieuwste film van horrorgrootmeester Dario Argento. De filmmaker, bekend van horrorklassiekers als Suspiria en Tenebrae, is momenteel bezig om met behulp van crowdfunding een budget van 250.000 dollar bijeen te krijgen voor het filmproject.

In een promotievideo voor de inzamelactie zegt Iggy Pop: "Een kerstfilm maken met de meester, met Dario Argento. Dat zou een droom zijn die uit zou komen. De grootmeester van de Italiaanse horror. De man wiens vreemde, prachtige en angstaanjagende films mij altijd wisten te fascineren. Als ik de Sandman zou mogen spelen voor Dario zou dat mijn leven compleet maken. Ik mag hopen dat ik daarmee trouwens niet net mijn grafschrift heb geschreven."

Regisseur Argento geeft aan dat de film voor hem is geschreven als een eerbetoon aan zijn films. In The Sandman draait het om de Nathan, een jonge student die worstelt met een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden. Nathan wist in het verleden de beruchte seriemoordenaar The Sandman (Iggy Pop) te doden, nadat hij getuige was van de moord op zijn moeder. Dat verleden lijkt terug te zijn als een buurvrouw van Nathan op dezelfde manier wordt afgeslacht. Voor Nathan is de brute moord de aanvang van een nachtmerrie-achtige reis in zijn verleden en dromen. Het is bijna weer Kerst en de Sandman is onderweg.

De soundtrack van de film zal worden gemaakt door de door Argento-fans zo geliefde band Goblin. Ook zal er op de soundtrack een exclusieve track van Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver) te vinden zijn. In onderstaande video vertellen Iggy Pop en Dario Argento alles over hun filmplannen.