Van Gerwen naar kwartfinale WGP, exit Barney

Vanavond werden in Dublin de laatste wedstrijden van de tweede ronde van de World Grand Prix afgewerkt. Onder andere de twee Nederlanders Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld speelden voor een plek bij de laatste acht in dit presitigieuze en lucratieve toernooi. 

Zonder al teveel weerstand kwam Michael van Gerwen op een 1-0 voorspong in sets tegen Dean Winstanley. De Engelsman nam echter het voortouw in de tweede set, hetgeen leidde tot 1-1. De Brabander, zoals we hem goed kennen, moest even op stoom komen want in de tweede en derde set reeg Mighty Mike de hoge scores aaneen waardoor Winstanley akelig ver achter bleef. De huidig wereldkampioen kende in de resterende wedstrijd geen problemen meer: 3-1.

Stephen Bunting was heer en meester tijdens de eerste set tegen Peter Wright. Ondermeer tweemaal een 12-darter brachtten Family Guy op 1-0. In de tweede set leek het even of Dublin haar derde 9-darter mocht gaan verwelkomen, echter Wright faalde op dubbel 12. Wright was daarna van slag en Bunting profiteerde: 2-0. Snakebite wist met hulp het Ierse publiek terug in de wedstrijd te komen, zonder zijn tegenstander wedstrijdpijlen te gunnen, knokte Wright zich naar 2-2. Echter in de laatste leg gooide Bunting knap met een 130-finish de wedstrijd in het slot.

Ritchie Burnett liep tegen Terry Jenkins snel uit naar een comfortabele 2-0 voorspong in sets. The Prince of Wales leek daarna iets tever achterover leunen, waardoor zijn Engelse opponent met een whitewash terug in de wedstrijd kwam: 2-1. Burnett wist toen dat er nog werk te verzetten was, en dat deed hij: met zwoegen en ploegen plaatste de oud Lakeside-kampioen zich voor de volgende ronde: 3-1.

Raymond van Barneveld had het zwaar tegen Mervyn King. Vanaf de derde set maakte de Hagenaar tijdens het aanleggen tot de oche en het terug wandelen een verkrampte indruk hetgeen duidde op een fysiek ongemak. De Hollander knokte zich nog even terug tot 2-1 maar zag daarna dat de dubbbels, -de World Grand Prix is een dubbel-in dubbel-uit toernooi-, niet meer vielen. Met een whitewash in de laatste set plaaste The King zich voor de laatste 8 tegen Michael van Gerwen.