'Stichting ALS-directeur stal twee keer geld'

Eric Nolet, oud-directeur van Stichting ALS die begin dit jaar werd ontslagen nadat hij 92 duizend euro had weggesluisd naar zijn privérekening, betaalde dit geld terug door bij een andere stichting eveneens geld te ontvreemden. Bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek stal Nolet ongeveer honderdduizend euro, bericht de Telegraaf donderdag.

Volgens de secretaris van de vriendenstichting heeft Nolet uit de kas van de stichting een ton ontvreemd. Nolet zelf zegt dat hij het geld heeft geleend. "Ik heb geld geleend van de Rudolf Steiner Kliniek om de schuld bij ALS terug te betalen. Ik vind dat geen verduistering. Met de Steiner Kliniek wordt een financiële regeling getroffen."

Nolet bekende woensdag dat hij in financiële problemen kwam toen hij directeur was van Stichting ALS. "Als oplossing daarvoor heb ik middelen van de stichting aangewend", zegt hij in de krant. "Ik vond dat zelf ook kwalijk en ben daarom teruggetreden."

De Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek gaan kijken of er juridische stappen tegen Nolet kunnen worden genomen. Ook Stichting ALS overweegt juridische stappen. Nolet was sinds 2011 directeur van de Stichting ALS en werd in juni vervangen door Gorrit-Jan Blonk.