Hiddema sleept cartoonist voor de rechter

De bekende strafpleiter Theo Hiddema sleept cartoonist Ruben L. Oppenheimer voor de rechter. De flamboyante advocaat is woest over het feit dat hij in de tekening als 'louche' wordt bestempeld, meldt 1Limburg.

De gewraakte prent verscheen op vrijdag 3 oktober 2014 in De Ster, een lokaal sufferdje in Maastricht. Hiddema wordt afgebeeld terwijl hij een sigaret rookt en benadrukt dat hij 'geen homo is',  iets dat hij uitgebreid beschrijft in zijn biografie. Boven de prent staat de titel "Aangifte tegen louche advocaat om boek".

In een brief aan de cartoonist eist de advocaat van Hiddema rectificatie en een voorschot op schadevergoeding. Hiddema laat alle communicatie over de zaak over aan zijn advocaat. "Ik heb niets te zeggen over die krabbelaar."

Voor Oppenheimer is het niet de eerste keer dat hij in aanvaring komt met Hiddema. Twee jaar geleden speelde een vergelijkbaar akkefietje. Ook toen viel de strafpleiter erover dat de cartoonist hem 'louche' noemt.

Oppenheimer denkt dat Hiddema 'op zoek is naar publiciteit'. "Hij wil weer in beeld komen. Ik denk dat de verkoop van zijn biografie tegenvalt. Een relletje komt nu niet slecht uit." De cartoonist ziet de zaak dan ook met vertrouwen tegemoet. "Als een Nederlandse rechter Hiddema in het gelijk zou stellen, dan kunnen alle andere mensen die ik in het verleden heb getekend ook naar de rechter stappen. Dat betekent het einde van mijn vak."