Zeventien teams willen World Tour-status

Er zijn maar zeventien teams die in 2015 een World Tour-licentie willen hebben, terwijl er achttien licenties te vergeven zijn. Dat heeft de UCI woensdag bekendgemaakt. De overgebleven licentie was dit jaar in handen van Garmin-Sharp, maar die ploeg fuseert met Cannondale.

Tien teams zijn al zeker van hun licentie voor volgend jaar. AG2R, Astana, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Movistar, Orica-Greenedge, Europcar, Giant-Alpecin, Katusha en Sky hebben nog een geldige licentie. LottoNL, BMC, Cannondale, Etixx-Quick-Step, FDJ, Tinkoff-Saxo en Trek hebben de benodigde papieren ingeleverd om hun licentie te verlengen.

Er zijn negentien teams die volgend jaar met een Pro Continental-licentie in het peloton willen aantreden. Daar zijn drie nieuwe ploegen bij waaronder de Nederlandse formatie Roompot-Orange.

De UCI gaat nu alle aanvragen beoordelen. Als er geen vreemde dingen worden gevonden worden de licenties op 3 november toegekend. Als er wel onduidelijkheden zijn dan schakelt de UCI de licentiecommissie in om een beslissing te nemen.