'Pier Scheveningen volgend jaar weer open'

De pier in Scheveningen gaat begin volgend jaar weer open voor het publiek. Dat verwacht curator Marc Udink, meldt Omroep West woensdag op basis van diens verslag. Een van geïnteresseerde partijen heeft een intentieverklaring getekend.

Van de honderd geïnteresseerden in het Scheveningse bouwwerk zijn er op dit moment nog drie over, aldus Udink. Wie van de drie de verklaring ondertekende, is niet bekend bij de omroep. Wel zegt Udink dat er 'uitzicht bestaat op een oplossing voor het einde van het jaar'. "Daarmee komt de voorspelling uit dat de pier binnen twee jaren verkocht zou zijn", schrijft hij.

Een van de geïnteresseerde partijen is een combinatie van Easyhotel en vastgoedontwikkelaar KondorWessels, schrijft Omroep West.

De curator hoopt nu op medewerking van de gemeente Den Haag 'op twee onderwerpen'. Udink specificeert niet welke onderwerpen dat zijn. Ook wat vergunningen en brandveiligheid betreft moet nog een en ander worden geregeld.

De pier is sinds een jaar niet meer toegankelijk voor het publiek. De brandweer vond het in 1959 geopende gevaarte niet brandveilig genoeg. Begin 2013 ging de pier failliet. Eigenaar Van der Valk had de vervallen pier een jaar eerder al te koop gezet.

Pier van Scheveningen (Foto: Novum)
Pier van Scheveningen (Foto: Novum)