Schalke 04 ontslaat Keller en haalt Di Matteo

Schalke 04 heeft trainer Jens Keller dinsdag aan de kant gezet. De Duitse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten. Schalke 04 is dit seizoen nog niet in goede doen. Die Königsblauen staan na zeven speelronden op de elfde plaats in de Bundesliga.

De club uit Gelsenkirchen won twee van de zeven duels in de competitie. In de Champions League speelde Schalke 04 gelijk tegen Chelsea (1-1) en Maribor (1-1). De derde competitienederlaag bij 1899 Hoffenheim was voor de clubleiding van Schalke 04 de druppel. De werkgever van Klaas-Jan Huntelaar besloot dinsdag om Keller (43) op straat te zetten. De coach uit Stuttgart stond sinds december 2012 aan het roer, na het ontslag van Huub Stevens.

Duitse media meldden dat Schalke 04 inmiddels ook een vervanger heeft vastgelegd. Roberto Di Matteo (44) moet het elftal naar betere tijden leiden. De in Zwitserland geboren Italiaan was in het verleden trainer van West Bromwich Albion en Chelsea. Met The Blues won hij in mei 2012 de Champions League.

Di Matteo werd in november 2012 aan de kant gezet bij de Engelse topclub en zat sindsdien zonder club. De oud-speler van Lazio en Chelsea zit over twee weken voor het eerst op de bank bij Schalke 04. Hertha BSC komt dan naar de Veltins Arena. Schalke 04 heeft de trainerswissel nog niet bevestigd.