Ancelotti: "Ronaldo is zeker van de Gouden Bal"

Het staat volgens Carlo Ancelotti vast wie dit jaar de Gouden Bal wint. Volgens de trainer van Real Madrid hoort de individuele prijs te gaan naar Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler van de Spaanse ploeg scoorde zondagavond voor de derde keer in vier wedstrijden een hattrick. Dit keer maakte Ronaldo er drie in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Wat Ancelotti betreft kan het niet anders dan dat Ronaldo aan de haal gaat met de Gouden Bal. Door de drie doelpunten van zondagavond staat Ronaldo nu al op dertien doelpunten dit seizoen. Tel daarbij zijn inbreng van vorig seizoen in de Champions League bij op en het is volgens Ancelotti duidelijk waarom de 29-jarige Ronaldo de prestigieuze prijs verdient.

"Ik denk dat er geen twijfel over bestaat dat Ronaldo de Gouden Bal wint dit jaar", zei Ancelotti zondag na de wedstrijd tegen Athletic Bilbao in gesprek met AS. "Daar bestaat geen twijfel over."

Ancelotti was tevreden over het spel van zijn ploeg tegen de Baskische club. "Alle drie onze aanvallers waren vandaag fantastisch. Cristiano Ronaldo en Karim Benzema scoorden, maar Gareth Bale gaf assists en werkte hard. Het is van groot belang om samen te werken. Het middenveld was ook weer erg sterk."

De trainer van Real Madrid is blij met de ontwikkeling van zijn team. "Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. We zijn veel verder dan vorig jaar rond deze periode. We moeten nu op deze manier verder gaan."

Ronaldo in actie tegen Athletic Bilbao (PRO SHOTS/Gelu Perez)
Ronaldo in actie tegen Athletic Bilbao (PRO SHOTS/Gelu Perez)