Amrabat met Malaga moeizaam langs Granada

Malaga heeft zaterdag zijn tweede overwinning van het voetbalseizoen geboekt in de Primera División. Nordin Amrabat en consorten waren thuis moeizaam met 2-1 te sterk voor Granada. De oud-speler van PSV werd in de 58e minuut gewisseld.

Via Youssef El Arabi stonden de bezoekers al na een minuut op voorsprong in Estadio La Rosaleda. In de zestigste minuut maakte Roque Santa Cruz gelijk, maar na een rode kaart voor Marcos Angeleri leek Malaga een lastige slotfase tegemoet te gaan. Vitorino Antunes bezorgde zijn ploeg echter drie punten door een penalty te verzilveren.

Malaga, dat zijn laatste vijf wedstrijden niet wist te winnen, heeft nu negen punten uit zeven duels en staat negende. Granada bezet de twaalfde plaats met acht punten.

Elche verliet de laatste plaats door een remise bij Almeria: 2-2. Voor de bezoekers leek meer in het vat te zitten, maar na een rode kaart voor Jonathas wegens hands kwam Almeria in de 84e minuut langszij. Jonathas had zijn ploeg eerder nog op 2-1 gezet.

Elche heeft nu een punt meer dan de nieuwe hekkensluiter Deportivo la Coruna en klimt naar plek zestien. Almeria is de nummer acht.