Valencia klopt kampioen Atlético

Valencia is even de nieuwe koploper in de Primera División. De ploeg won zaterdag met 3-1 van regerend kampioen Atlético Madrid en heeft een punt meer dan Barcelona. De Catalaanse ploeg komt later zaterdag ook nog in actie en kan dan Valencia weer van de troon stoten.

In het Mestalla kwam Valencia al na zes minuten op voorsprong toen Atlético-verdediger Miranda een eigen doelpunt maakte. Geholpen door de voorsprong drukte de thuisploeg meteen door en twee minuten later scoorde ook André Gomes. Nog binnen het kwartier had Nicolas Otamendi vervolgens de 3-0 in het net liggen.

Atlético probeerde vervolgens terug te komen en na een halfuur had het de 3-1 te pakken. Mario Mandzukic kopte die bal raak. Op slag van rust kregen de bezoekers vervolgens een strafschop. Guilherme Siqueira miste echter.

In de tweede helft hield Valencia Atlético vervolgens op afstand. Invaller Alessio Cerci van de Madrilenen kreeg in blessuretijd nog een rode kaart waarmee de wedstrijd gespeeld was.