Robben en Huntelaar trefzeker in Bundesliga

Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar hebben zaterdag van zich doen spreken in de Bundesliga. Robben scoorde twee keer voor Bayern München bij een 4-0 thuiszege op Hannover 96. Huntelaar vond het net voor Schalke 04, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor een 2-1 nederlaag bij Hoffenheim.

De uitblinkende Robben tekende voor de tweede en vierde treffer. Robert Lewandowski scoorde de andere goals voor de regerend landskampioen, die met zeventien punten alleen aan kop gaat.

Schalke staat er een stuk slechter voor. De ploeg van aanvoerder Huntelaar won dit seizoen pas tweemaal en staat elfde. Hoffenheim doet het met de tweede plaats vele malen beter.

Nadat Hamburger SV vorige week voor het eerst dit seizoen had gescoord, pakte het zaterdag voor het eerst drie punten. Dat deed de ploeg bij het kwakkelende Borussia Dortmund: 1-0. Pierre-Michel Lasogga werd met een doelpunt tien minuten voor rust matchwinner.

Rafael van der Vaart keerde na een blessure terug op de bank bij HSV. Hem werd geen speeltijd gegund door coach Josef Zinnbauer.

SC Paderborn stuntte bijna op bezoek bij Bayer Leverkusen. Karim Bellarabi redde in blessuretijd een punt voor de thuisploeg: 2-2. Leverkusen staat vierde, Paderborn achtste.

Eljero Elia speelde 73 minuten voor Werder Bremen, dat thuis niet verder kwam dan een 1-1 remise tegen SC Freiburg. Bremen is door de overwinning van HSV de nieuwe hekkensluiter van de Bundesliga.