Disney haalt game offline zonder consultant in te lichten

Disney heeft twee Star Wars-spelletjes verwijderd van de Apple App Store en Google Play, zonder hierbij hun 'consultants' te informeren. Het gaat om Tiny Death Star, een spin-off van Tiny Tower, en het kaartspel Star Wars Assault Team. De studio Nimblebit hielp Disney bij het ontwikkelen van Tiny Death Star en is nu 'een grote bron van inkomsten' kwijt. 

Nimblebit geeft aan dat Disney geen contact met ze heeft opgenomen voordat ze de games offline haalden. Waarom de games zijn weggehaald is dan ook niet duidelijk. Ian Marsh van Nimblebit gokt op het volgende: "Ik denk dat Disney het niet meer waard vond om de games nog te onderhouden".

De studio loopt nu dus veel geld mis, maar Nimblebit is financieel sterk genoeg om de impact te beperken. Marsh waarschuwt andere gamedevelopers: "Wij wisten niet dat de game verwijderd zou worden. Na de ontslagrondes bij Disney hadden we zelfs geen contactpersoon meer. Als je een ontwikkelaar bent, dan is Disney waarschijnlijk niet de beste optie voor je."

Het is te hopen dat dit niet de gebruikelijke manier van handelen is bij Disney.