Red Bull-teambaas Horner: "Vettel gaat naar Ferrari"

Regerend wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel maakte vandaag bekend dat hij zijn team Red Bull zal gaan verlaten. Zijn teambaas Christian Horner heeft tegen diverse media gemeld wat zijn nieuwe team zal zijn: "Hij gaat naar Ferrari."

"Ferrari heeft hem duidelijk een geweldig aanbod gedaan", vervolgde Horner, die op vrijdagavond in Japan door Vettel werd verteld dat hij weg gaat bij Red Bull: "Je kon de laatste tijd al wel aan hem zien dat hij met zijn gedachten ergens anders was en dit is ook geen beslissing die hem makkelijk zal zijn gevallen en hij is vast niet over één nacht ijs gegaan, maar hij lichtte ons vrijdagavond dus in."

Horner wenst Vettel alle geluk bij zijn nieuwe werkgever. "Meer kunnen we ook niet doen. Hij zal altijd een speciale plek in onze harten behouden vanwege de successen die we met hem hebbgen geboekt, maar Sebastian was duidelijk toe aan een nieuwe uitdaging en de lokroep van Ferrari kan sterk zijn. En als iemand dan in z'n hart iets anders wil, heeft het ook geen zin hem aan z'n contract te houden."