Belastingzaak tegen Messi gaat door

De rechtszaak tegen Lionel Messi vanwege vermeende belastingontduiking gaat door. De advocaten van de sterspeler van FC Barcelona wilden dat de aanklacht kwam te vervallen, maar dat verzoek is vrijdag afgewezen. Messi en zijn vader Jorge zouden tussen 2007 en 2009 vier miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken.

Volgens de rechter in Barcelona kon Messi weten van de activiteiten van zijn vader, die tevens zijn belangen behartigt. "Het is niet nodig om volledig op de hoogte te zijn van de boekhouding en bedrijfsvoering, dan wel het exacte bedrag. Het is genoeg om bewust te zijn van de motieven om te frauderen en hiermee in te stemmen."

Messi en zijn vader hebben vijf dagen om beroep aan te tekenen tegen het besluit. Beide ontkennen alle beschuldigingen. Vorig jaar maakten ze al vijf miljoen euro over naar de belastingdienst, het verschuldigde bedrag plus rente.

Messi heeft bij FC Barcelona een nettojaarsalaris van naar verluidt zestien miljoen euro. Daarnaast heeft de dribbelaar meerdere lucratieve commerciële deals.

De randzaken hebben vooralsnog geen invloed op Messi's prestaties. In zes competitieduels scoorde de Argentijn vijf keer en gaf hij nog eens zes assists.