Greipel klopt Degenkolb in Münsterland

André Greipel heeft vrijdag de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto-Belisol was op de Duitse nationale feestdag de sterkste in de sprint. Na een rit van 205 kilometer bleef hij John Degenkolb en de Belg Tom van Asbroeck voor. Moreno Hofland was op de zesde plaats de beste Nederlander.

Greipel was in 2008 al eens de beste in de Duitse wielerwedstrijd. Hij volgt Jos van Emden op op de erelijst. Voor de 32-jarige Duitse kampioen is het de zeventiende overwinning van het seizoen.

Degenkolb, die normaal voor Giant-Shimano rijdt, kwam in eigen land uit in een nationale ploeg. Eerder op de dag werd bekend dat Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen) volgend jaar overstapt naar TeamLottoNL.

Arnaud Démare won ook de tweede etappe in de Tour de L'Eurométropole. Net als in de openingsrit was de Franse kampioen van FDJ de sterkste in de massasprint. Na een rit van 171 kilometer versloeg hij in Nieuwpoort de Belg Jens Debusschere (Lotto-Belisol) en Belkin-renner Theo Bos.