'Alonso staat op punt te vertrekken bij Ferrari'

Het lijkt er steeds meer op dat Fernando Alonso na dit seizoen vertrekt bij het Formule 1-team Ferrari, ondanks dat hij nog een contract voor 2015 en 2016 heeft. Volgens de Spaanse radiozender Cope is er een beëindiging van het contract overeengekomen en vertrekt de Spanjaard naar McLaren waar hij 50 miljoen euro per jaar kan verdienen.

Ferrari-president Luca di Montezemolo liet vanaf de Paris Motor Show weten dat er wel degelijk iets speelt rond Alonso. De Italiaan wordt later deze maand bij Ferrari opgevolgd door Sergio Marchionne. Di Montezemolo: "Op dit moment bespreekt Alonso in Japan zijn toekomst bij Ferrari. Ik weet zeker dat de best mogelijke oplossing voor hem en Ferrari gevonden wordt, wat deze ook moge zijn."

"Ik moet dank uitspreken aan Alonso, want of hij nu blijft of niet, hij heeft veel voor Ferrari betekend. We hebben nog een contract en in de komende dagen gaan we een besluit nemen, waarbij we elkaar respecteren. Als hij wil blijven dan zijn we erg blij. Als we gezamenlijk besluiten om de samenwerking te beëindigen dan zal dat in goed overleg gaan."

Mocht Alonso daadwerkelijk naar McLaren vertrekken dan zal het tussen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Red Bull-rijder Sebastian Vettel gaan wie hem op moet volgen. Hamilton werd in 2008 wereldkampioen en kent dit jaar een ijzersterk seizoen. De Brit leidt momenteel het kampioenschap met drie punten voorsprong op teamgenoot Nico Rosberg. Hij hoopt de opvolger te worden van Vettel die in de afgelopen vier seizoenen met de titel aan de haal ging.

Alonso waarschijnlijk weg bij Ferrari (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Alonso waarschijnlijk weg bij Ferrari (Pro Shots/Zuma Sports Wire)