Jos Verstappen: "Trots op wat Max heeft laten zien"

Jos Verstappen kijkt met een tevreden gevoel terug over de verrichtingen van zijn zoon Max. De oud-coureur van onder anderen Benneton, Tyrrel en Minardi hield Max nauwlettend in de gaten achter in de pitbox van het team.
 

"Ik vind dat hij het erg goed gedaan heeft, vooral gezien het feit dat het zijn eerste keer was in deze auto en het zijn eerste keer was op dit circuit. Suzuka is ook nog eens geen gemakkelijke baan om te leren", zegt Jos Verstappen aan Sky Sports. Of Max ook zenuwachtig was. "Ik zag niets aan hem. Hij kwam erg ontspannen op me over."

"Ik heb hem van tevoren gezegd dat het vooral belangrijk is om de wagen weer heel bij het team terug te brengen én veel ronden te rijden. Het is zaak dat Max nu zoveel mogelijk tijd in de auto doorbrengt, want je kunt tegenwoordig een stuk minder testen dan vroeger, toen ik nog in de Formule 1 reed."

Max Verstappen rijdt ook een vrije training in de Verenigde Staten, Brazilië en Abu Dhabi. "In Rusland kan Max niet rijden, omdat hij dan een Formule 3-race heeft. We vliegen morgen ook terug voor een F3-test die dinsdag begint."


Max en Jos Verstappen (Foto: Mark Thompson/Getty Images)
Max en Jos Verstappen (Foto: scuderia toro rosso)