Atlético-captain bevestigt omkoping

Gabi scoorde in het seizoen 2010/11 twee cruciale doelpunten voor Real Zaragoza, dat daardoor in de Primera División bleef. Hij vertelt dat het duel met Levante was verkocht. Gabi (31) is tegenwoordig aanvoerder van regerend Spaans kampioen Atlético Madrid, maar speelde tussen 2007 en 2011 voor Real Zaragoza.

In zijn laatste wedstrijd voor die club scoorde de middenvelder twee keer tegen Levante. Real Zaragoza bleef door de overwinning (2-1) op het hoogste niveau. Agapito Iglesias, de toenmalige eigenaar van Real Zaragoza, zou de spelers van Levante hebben betaald om niet te winnen. Gabi bevestigt dat verhaal donderdag tegenover een rechter. De middenvelder van Atlético Madrid ontkent zelf een rol te hebben gespeeld bij de omkoping van de tegenstander.

"Ik heb slechts gedaan wat de club me vroeg te doen", zei Gabi volgens El Mundo. De Spanjaard is geen hoofdverdachte in de rechtszaak. De rollen van oud-teamgenoten Leo Franco, Leonardo Ponzio en Ikechukwu Uche én ex-voorzitter Iglesias worden wel nadrukkelijk onderzocht.

In het seizoen 2010/11 degradeerde door de overwinning van Real Zaragoza Deportivo La Coruna naar de Segunda División. Bij Real Zaragoza stond destijds ex-Feyenoorder Saïd Boutahar op het veld. De aanklager wil in totaal zo'n twintig spelers horen over de verdachte competitiewedstrijd.