Loonsverhoging voor deel postbezorgers PostNL

Postbezorgers bij PostNL krijgen een nieuwe cao, met daarin een salarisverhoging voor werknemers die langer dan vijf jaar in dienst zijn. Dat meldt het postbedrijf donderdag. Vakbonden en de bestuurders van het bedrijf werden het eens over een cao voor 21 maanden, die met terugwerkende kracht vanaf januari geldt.

Werknemers die meer dan vijf jaar bij PostNL werken en ouder zijn dan 23 jaar, krijgen vanaf volgend jaar een nieuwe trede in hun salaristabel. Met terugwerkende kracht stijgt het salaris voor die groep met 0,8 procent per 1 januari, en nog eens met 0,9 procent per juli, mits ze nog bij het postbedrijf werken. Vanaf volgend jaar stijgt het loon nog eens met 0,9 procent.

Medewerkers die langer dan een halfjaar in dienst zijn, krijgen per jaar netto zeventig euro extra op hun rekening bijgeschreven. Voor alle werknemers werden nieuwe afspraken gemaakt over vakantie- en overuren. De leden stemmen later deze maand over het principeakkoord.

Directeur Productie PostNL Albert Roodenboog meldt in een verklaring dat vooral de werknemers die al langer in dienst zijn er met de nieuwe regeling op vooruitgaan. PostNL wil zo 'onze waardering naar hen toe onderstrepen'. In de nieuwe cao blijft het kostenniveau van onze arbeidsvoorwaarden beheersbaar, 'met het oog op een gezonde en solide toekomst voor ons postbedrijf', aldus Roodenboog.