Dani Alves onthult transfer naar Engeland

Dani Alves verlaat Barcelona aan het einde van het seizoen voor een club uit de Premier League. De rechtsback van Barcelona zegt een akkoord te hebben met een Engelse club. De 31-jarige Braziliaan wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer daar zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Naar eigen zeggen verlaat Dani Alves Barcelona voor 'het thuis van het voetbal'.

Dani Alves maakte in 2008 de overstap van Sevilla naar Barcelona en won sindsdien zestien prijzen met zijn huidige club. De Catalanen deden hem nog geen nieuwe aanbieding en nu is de Braziliaanse international klaar om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan zijn loopbaan.

“Ik verhuis volgend jaar naar Engeland”, zegt hij in gesprek met de Braziliaanse krant O Globo. “Ik ga spelen in het huis van het voetbal. Dit is mijn laatste jaar bij Barcelona.” Alves vertelde niet voor welke club hij gaat spelen. Liverpool en Manchester United werden eerder genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van de rechtsback.

Dani Alves was zes jaar geleden de eerste aankoop van Pep Guardiola toen hij het stokje overnam van Frank Rijkaard. Alves won vijf prijzen in zes jaar tijd bij Sevilla en ging daar mee door in Barcelona door in zijn eerste seizoen de Champions League en Primera Division te winnen.

Vervolgens werd Alves nog drie keer kampioen met Barcelona en won hij in 2011 nogmaals de Champions League. Tot op heden speelde hij 303 wedstrijden voor de club, waarin hij 20 keer scoorde en 85 assists gaf.