Tess Milne wil Floortje Dessing niet achterna

Tess Milne was de afgelopen zomer zo'n beetje continu van huis voor haar nieuwe reisprogramma's. Hoewel de 26-jarige presentatrice later deze maand met twee reisshows is te zien op Veronica, wil ze zich nog niet vergelijken met Floortje Dessing. "Zij is echt een begrip. Ik heb veel te veel respect voor haar om mezelf de nieuwe Floortje Dessing te noemen", zegt Milne tegen Novum Nieuws.

Hoewel Milne graag over de wereld zwerft, heeft ze niet de ambitie Dessing achterna te gaan. "Floortje is bijna het hele jaar weg, dat zou ik wel lastig vinden. Ik heb thuis ook een vriend om wie ik heel veel geef. Ik ben nu de hele zomer weggeweest en dan vind ik het ook wel even fijn om weer thuis te zijn."

Inmiddels weet Milne, die voor Veronica de reisprogramma's Roadtrippers en Ibiza Day & Night maakte, precies hoe ze een nieuw tripje thuis aan moet kondigen. "Het komt altijd een beetje uit de lucht vallen. Dan ben ik net een dag terug, zitten we nog in de sfeer van: o, ik ben er weer. Vervolgens krijg ik een mailtje dat ik over twee dagen weer vertrek. Dan ga ik eerst maar even koken."

Milnes vriend Ties weet dan al hoe laat het is. "Ik kook normaal gesproken nooit", lacht de presentatrice. "Maar het mooie is dat hij het me heel erg gunt en me heel erg vertrouwt. Dat is wel erg belangrijk, zeker als je met mij een relatie hebt. Hij vindt het prachtig wat ik doe. Tot nu toe is het nog geen enkel probleem geweest, en daar ben ik hem heel dankbaar voor."

Naast Roadtrippers en Ibiza Day & Night is Milne dit najaar ook op de buis met gameprogramma InsideGamer. "Het gaat lekker ja, drie programma's." Inmiddels voelt Milne zich het boegbeeld van Veronica. "Het is een beetje mijn schip en ik voel me de kapitein, of eigenlijk in het geval van Veronica meer een piraat."

Tess Milne