Directeur Secret Service stapt op

Directeur van de Amerikaanse Secret Service Julia Pierson is woensdag opgestapt. Dat heeft minister van Binnenlandse Veiligheid Jeh Johnson gezegd. Pierson lag onder vuur nadat indringer Omar Gonzalez over een hek klom en tot diep in de ambtswoning van de Amerikaanse president Barack Obama wist door te dringen.

Pierson had haar ontslag ingediend en Johnson heeft dit woensdag geaccepteerd. Haar besluit komt een dag nadat ze door een overheidscommissie werd ondervraagd over de gebrekkige beveiliging rondom het Witte Huis. Pierson werkte al meer dan dertig jaar voor de Secret Service.

Het Amerikaanse staatshoofd Barack Obama heeft gezegd dat Piersons ontslag in het belang is van het naar behoren functioneren van de Secret Service. Volgens de president was de dienst toe aan een nieuw leiderschap. Pierson wordt opgevolgd door Joseph Clancy, een voormalig geheim agent die voorheen werkzaam was in de persoonlijke beveiliging van de president. Obama heeft laten weten het volste vertrouwen in Clancy te hebben.