[Sportblog] Mooie wereldkampioene & gekke Duitser

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Princess is geen prinses
Verwarring alom op de Asian Games in Incheon. Althans, dat was het geval bij de Zuid-Koreaanse organisatie. Zij bedachten zich namelijk plotseling dat ze geen rode loper hadden uitgelegd voor de Filipijnse golfster Princess Mary Superal, waarvan ze dachten dat het een prinses ergens uit de eilandengroep was. De Filipijnse chef de mission Ricardo Garcia ontving gelijk een telefoontje van de organisatie, die dachten dat ze een diplomatieke blunder hadden begaan.

"Het organisatiecomité heeft uitgebreid haar excuses aangeboden voor het niet herkennen van een prinses uit ons land", aldus Garcia. "Ik heb ze gerustgesteld en gezegd dat Princess geen prinses is op de Filipijnen, maar dat onze golfster, en een van onze gouden medaillekandidaten, wel een prinses van ons team hier is." Superal zelf reageerde verrast: "Ik een prinses? Gaaf!"

Gokker haalt verhaal bij Barcelona
FC Barcelona is een van de beste voetbalploegen ter wereld. Dat het team ook wel eens een wedstrijdje verliest of gelijk speelt is niet voor iedereen een zegen. Een boze gokker haalde dan ook verhaal toen Barcelona 0-0 liet noteren tegen Málaga. Hij had hierdoor 200 euro verloren en klopte kwaad op de ramen van de Ferrari van Jérémy Mathieu. De Fransman raakte geïrriteerd, te meer omdat hij in die bewuste wedstrijd helemaal niet mee had gespeeld.

De gokker die niet tegen zijn verlies kan (Bron: YouTube)

Persconferenties zijn saai
Persconferenties zijn over het algemeen vrij saai. Dit moet ook golfer Lee Westwood gedacht hebben toen hij na het winnen van de Ryder Cup voor de pers moest zitten. De Brit leek in te dutten, maar had voor iedereen nog een knallende verrassing in petto.

Westwood is bezig met prioriteiten stellen tijdens de persconferentie 

Wegslaan rode kaart helpt niet
Voetballer Benjamin Angoua probeerde een goede daad voor zijn team te verrichten. De verdediger van Guingamp wilde niet dat zijn doelman vlak voor tijd in het duel tegen Montpellier (2-1 verlies) met een rode kaart uit het veld werd gestuurd. Hij sprintte naar de scheidsrechter en sloeg de rode kaart uit de handen van de leidsman. Het mocht niet baten. Mamadou Samassa werd alsnog naar de kleedkamer gestuurd en Guingamp verloor voor de vierde maal op rij.

Angoua probeert zijn keeper te redden (Bron: YouTube)

Kramer de weg kwijt tijdens WK-finale
Voor Christoph Kramer duurde de finale van het wereldkampioenschap voetbal tegen Argentinië een half uur. De Duitser was in de wedstrijd hard in aanraking gekomen met de schouder van Ezequiel Garay en was daarna helemaal de weg kwijt. Hij kwam het veld in en had een aantal verrassingen in petto.

Zo wilde Kramer de aanvoerdersband van ploeggenoot Philip Lahm om hebben, wilde hij Manuel Neuer vervangen in het doel en feliciteerde hij Thomas Müller met de gewonnen WK-finale van 1974 en noemde hij hem Gerd. Ook dacht Kramer dat hij in het Ruhrstadion was en wilde hij shirtje ruilen met de scheidsrechter.

De ploeggenoten werd dit te gortig en zij zorgden ervoor dat Kramer vroegtijdig gewisseld werd. De middenvelder zelf kan zich van zijn acties helemaal niets meer herinneren.

Een interview met de Duitse spelers over het incident met Kramer (Bron: YouTube)

Ferrand-Prevot kan meer dan fietsen alleen
Afgelopen weekend werd niet Marianne Vos maar Pauline Ferrand-Prevot in Ponferrada wereldkampioene wielrennen op de weg. De 22-jarige Française is net als haar Rabobank-Liv-ploeggenote een echte alleskunner met niet alleen een zege in de Waalse Pijl, maar ook goede prestaties in het veldrijden en mountainbiken. Omdat ze ook een lust voor het oog is poseert ze tot grote vreugde van vele mannen ook regelmatig voor de camera.


Een uit een reeks filmpjes over de mooie Ferrand-Prevot (Bron: YouTube)

Er was er één jarig!
De Zuid-Koreaanse zwemmer Park Tae-hwan moest tijdens de Asian Games in eigen land voor zwemgoud gaan zorgen. In het naar hemzelf vernoemde bad lukte dat niet, hoewel hij wel één keer zilver en vijf keer brons won. Hij kreeg echter ook nog iets anders, een verjaardagstaart. Die kreeg de Koreaan niet van zomaar iemand: Na de laatste podiumceremonie kwam Park's grote rivaal, de Chinees Sun Yang, met een mooie taart - en een verjaardagskaart - van achter het podium tevoorschijn. 

De twee hebben op de langere afstanden al vele duels uitgevochten en de tweestrijd was een van de duels met de hoogste verwachtingen op de Asian Games. "Het is echt heel leuk dat Sun mij zo verrast heeft, ik had het echt niet verwacht", aldus een blije Park. "Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt en het bevestigt maar weer dat ik enorm blij ben om Sun als rivaal te hebben." De twee laten zich voorafgaand aan duels vaak in pittige taal uit over elkaar, maar naast het zwemmen zijn ze al langer goede vrienden.

Van Gaal in de Photoshop
Manchester United is het nieuwe voetbalseizoen onder leiding van Louis van Gaal stroef begonnen. Een fan van The Red Devils was het hier niet zo mee eens en begon een ludieke actie. Hij zou iedere dag een bewerkte foto van Louis van Gaal twitteren totdat de ploeg in de Premier League een zege zou boeken. Gelukkig voor Van Gaal heeft Alwyn Payne het maar enkele dagen vol hoeven houden, want afgelopen weekend werd gewonnen van West Ham United. Toch heeft het een aantal leuke kiekjes opgeleverd.