Clasie over Porto: "Stond op een kruispunt"

Bruno Martins Indi was de afgelopen transferperiode niet het enige Feyenoord-doelwit van FC Porto. De Portugezen grepen op de valreep naast Jordy Clasie.  De 23-jarige Haarlemmer stond hoog op de verlanglijst van Porto, maar bleef in Rotterdam en verlengde uiteindelijk zelfs zijn contract. Terugblikkend op de belangstelling vanuit Portugal beseft Clasie dat hij dicht bij een transfer was.

"Ik stond op een kruispunt: in Nederland heb ik bijna alles gezien en meegemaakt. Na drie jaar Feyenoord en een WK in de benen, leek het inderdaad een logisch moment om te vertrekken", zo liet hij Voetbal International optekenen. "FC Porto meldde zich, bij Feyenoord en bij mij. Het gevoel was goed. Porto, een grote, mooie club in een prachtig land. Ze spelen altijd om de titel en doen standaard mee in de Champions League."

En er waren nog meer redenen om voor Porto te kiezen. "Dat Bruno Martins Indi er al had getekend, was een voordeel en hun trainer, Julen Lopetegui, nam de moeite met me te komen praten. Hij liet duidelijk merken dat-ie me wilde hebben."

Ondanks de goede voortekenen kwamen de clubs er niet uit. "Alle voorwaarden waren aanwezig, het was aan de clubs om eruit te komen. Porto bood zes miljoen, een tijdje later nog meer en vervolgens verwaterde het contact. Ik voelde het als het ware wegzakken", aldus Clasie. "Ja, dan komen er twijfels: wilde de club me wel écht hebben?"