Grootste zege ooit in internationaal Twenty20-cricket

Tijdens de Asian Games in Incheon hebben de cricketers uit Bangladesh een historisch grote zege geboekt. In de kwartfinale wonnen ze van Koeweit met een verschil van liefst 203 runs, 31 meer dan het vorige record.

Koeweit haalde de kwartfinale door in de laatste groepswedstrijd na het opgooien van een muntje te winnen van de Maldiven. Nadat het eerder al kansloos verloor van Nepal moesten ze woensdag aantreden tegen Bangladesh, een van de vijftien beste cricketlanden ter wereld.

Bangladesh mocht beginnen met batten en Koeweit deed het daarbij niet slecht. Wel moest vrijwel alles komen van de 58-jarige aanvoerder Mahmoud Bastaki en diens zoon Fahad. Elk succesje, hoe klein ook, werd door de enthousiaste Koeweiti's ontvangen met luid gejuich en vreugdedansjes. 

Vervolgens was het de beurt aan Koeweit om te slaan, maar dat leverde minder succes op. Bangladesh had 224 runs gescoord, maar hun tegenstanders kwamen niet verder dan 21 stuks. Het mocht de pret niet drukken voor Koeweit, dat het spelen tegen een team als Bangladesh kan gebruiken voor de toekomst, aldus Bastaki.

Het vorige record van grootste overwinning ooit was in handen van Sri Lanka, dat in 2007 met 172 runs won van Kenia. Het is pas de derde keer in internationaal Twenty20-cricket dat er met meer dan 150 runs verschil gewonnen wordt. De titelverdedigers uit Bangladesh nemen het op de Asian Games op tegen Sri Lanka voor een plek in de finale. De winnaar speelt daarin tegen Hong Kong of Afghanistan.