Van der Wiel: "Dit is fantastisch"

Gregory van der Wiel won dinsdagavond met Paris Saint-Germain van FC Barcelona. De rechtsback had met een assist een groot aandeel in de zege. Na het enigszins teleurstellende gelijkspel in Amsterdam, ontving Paris Saint-Germain dinsdagavond het grote FC Barcelona. Vooraf waren deze twee ploegen bestempeld als favoriet om de achtste finales te bereiken in groep F.

PSG kwam al snel op 1-0 door een doelpunt van David Luiz, maar Lionel Messi trok de stand al snel gelijk. Vervolgens liepen de Fransen uit naar een 3-1 voorsprong, maar het werd weer spannend toen Neymar de 3-2 maakte. "Het was in de slotfase heel spannend. Als je dan zo wint is het echt fantastisch", zegt Van der Wiel volgens De Telegraaf.

De zege was een welkome opsteker voor de Franse kampioen. "De laatste wedstrijden komt het er bij ons niet helemaal uit, maar we weten dat het erin zit. Dat we dan vandaag zo'n pot neerzetten verbaast mij niet; we hebben veel kwaliteiten en hebben vandaag gedisciplineerd en als team gespeeld."

Met een uitstekende assist op de 3-1 van Blaise Matuidi had Van der Wiel ook weer zijn aandeel in een goede prestatie. "Ik ben blij dat ik een voorzet heb kunnen geven waaruit is gescoord", besluit de oud-Ajacied.


Van der Wiel in duel met Barcelonaspeler Neymar (Foto: Getty)