Sigthórsson: "Balen van die kansen"

Kolbeinn Sigthórsson kreeg nog wel de beste kansen namens Ajax tegen APOEL Nicosia. De IJslander bleef echter droog staan op Cyprus. Sigthórsson kreeg in de openingsfase al twee goede kansen om de score te openen. Tweemaal kreeg hij een voorzet van Davy Klaassen vanaf de rechterflank, maar de eerste schoot de spits naast en daarna kwam hij een teenlengte tekort om de bal op doel te krijgen.

"Het is soms wel irritant dat je wordt afgerekend op goals, maar het is een verplichting die je zelf moet volbrengen", zegt de IJslander tegen de NOS. "Je moet altijd willen scoren. Vandaag is dat niet gelukt, dan de volgende wedstrijd maar. Ik baal wel van die eerste kansen."

De aanvaller kreeg tegen APOEL net als afgelopen weekeinde de voorkeur boven concurrent Arek Milik. "Ik voel het vertrouwen van de trainer. Ik voel me in de wedstrijden groeien en met mijn fitheid gaat het ook goed."

De IJslander komt binnenkort met zijn nationale ploeg uit tegen Oranje, al is hij daar nog niet mee bezig. "Ik focus me nu gewoon op Ajax, maar het worden wel leuke wedstrijden tegen Nederland. We hebben mooi voetbal laten zien tegen Turkije en een goede uitslag neergezet. Hopelijk kunnen we dat tegen Letland en Nederland ook."