S. Williams simpel verder in Beijing

Serena Williams is eenvoudig doorgedrongen tot de derde ronde van het WTA-toernooi in Beijing. De als eerste geplaatste Amerikaanse was dinsdag met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Bulgaarse Tsvetana Pironkova. De volgende tegenstandster van de 33-jarige Williams, die de titelverdedigster is in China, is Lucie Safarova (13) uit Tsjechië.

Ook Simona Halep en Maria Sharapova bereikten de derde ronde. De Roemeense, de nummer twee van de plaatsingslijst, sloeg zich langs thuisspeelster Lin Zhu met 7-5 en 6-4. Sharapova (4) rekende af met Elina Svitolina uit Oekraïne: 6-2 en 6-2.

De Canadese Eugenie Bouchard (8) en de Poolse Agnieszka Radwanska (5) werden uitgeschakeld. Bouchard ging met 6-2 en 6-4 onderuit tegen de Duitse Sabine Lisicki. Radwanska dolf het onderspit tegen Roberta Vinci: 6-4 en 6-4.

Het ATP-toernooi in Tokyo moest meteen afscheid nemen van favorieten Stanislas Wawrinka en Jo-Wilfried Tsonga. De als eerste geplaatste Zwitser liet zich in de eerste ronde verrassen door de Japanner Tatsuma Ito met 7-5 en 6-2. Tsonga (5) verloor in drie sets van de pool Michal Przysiezny: 4-6, 7-5 en 7-6 (9).