'Manchester United naar Midden-Oosten voor oefenduels'

Manchester United overweegt om de spelers en staf midweeks oefenduels te laten spelen. Deze lucratieve wedstrijden moeten het mislopen van inkomsten uit de Champions League goed gaan maken. Spelen in het Midden-Oosten zou hiervoor zelfs in beeld zijn.

Vorig jaar liep United plaatsing voor Europees voetbal mis door de slechte klassering in de competitie. Bovendien ligt de ploeg dit seizoen al vroeg uit de League Cup, waardoor er door de week ruimte is ontstaan voor het spelen van extra wedstrijden. Directeur Richard Arnold laat aan The Guardian weten dat zelfs het Midden-Oosten hiervoor een optie is. "Dat is iets waar we constant naar kijken, maar het sportieve belang staat natuurlijk voorop."

De vraag is natuurlijk of coach Louis van Gaal hier zo bij mee zal zijn. Hij was voor aanvang van het seizoen al kritisch op het voorbereidingsprogramma dat in de Verenigde Staten afgewerkt moest worden. De Nederlander zei destijds: "We moeten ons voorbereiden op het nieuwe seizoen, maar als je veel moet vliegen en veel commerciële activiteiten hebt, dan is dat niet echt een positieve voorbereiding."