Verbeek: "AZ blinkt uit in miscommunicatie"

Gertjan Verbeek kijkt niet op van de onrust bij AZ in de voorbije weken. De Deventenaar werkte tussen juli 2010 en september 2013 voor de club uit Alkmaar. Verbeek (52) werd een jaar geleden aan de kant gezet door AZ.

De oud-coach van sc Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord en 1. FC Nürnberg is niet verrast door de 'trainerssoap' in Alkmaar met hoofdrollen voor Marco van Basten, Alex Pastoor en directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

"Als ik aan AZ denk, komen een paar woorden in me op: chaos, mismanagement en negatieve publiciteit. Ook hierin blinkt AZ uit in miscommunicatie", zei de op dit moment werkloze coach tegen Helden. "Laten we het erop houden dat Stewart niet erg duidelijk is en ongelukkig in de communicatie."

"Dit is jammer voor AZ", aldus Verbeek, hoopt dat de Alkmaarders niet dezelfde kant op gaan als sc Heerenveen. In Friesland keerden sponsors en supporters zich tegen de club vanwege bestuursproblemen. "Ineens is PEC Zwolle die fijne, aanraakbare club. AZ moet ervoor waken dat ze niet Heerenveen achterna gaan."

"Ze hebben stabiliteit en rust nodig, vooral in de leiding", besluit Verbeek. AZ stelde maandagavond John van den Brom aan als nieuwe hoofdtrainer. De Amersfoorter wordt geassisteerd door Marco van Basten en Dennis Haar. Van den Brom zit zondag tegen FC Twente voor het eerst als coach op de bank.