Dumoulin in de belangstelling van Team Sky

Wielrenner Tom Dumoulin staat in de belangstelling van de Britse wielerploeg Team Sky. Dave Brailsford, de manager van de WorldTour-formatie zei gisterochtend voor de WK-wegwedstrijd: “Als ik één renner heel graag bij de ploeg wil hebben, dan is het wel Dumoulin.”

“Als je op je 23e zo kunt tijdrijden, dan ben je echt een groot talent”, zei Brailsford tegen De Telegraaf“Ik denk dat hij grote mogelijkheden heeft. Ja, ook in de grote rondes. Ik ben ervan overtuigd dat wij hem verder kunnen ontwikkelen tot een kandidaat-eindwinnaar in een grote ronde.”

De bronzen medaille winnaar van afgelopen zaterdag ontving eerder deze week ook al het advies van Bradley Wiggins om over te stappen naar Team Sky. "Hij is thé next best thing, was de reactie van de wereldkampioen tijdrijden tijdens de persconferentie na afloop van de tijdrit. “Deze jongen is de toekomst van het tijdrijden, hij zal er de komende tien jaar nog zijn. Nu moet hij nog voor Team Sky tekenen. Dan gaat hij echt door het dak", grapte de Brit.

De 23-jarige renner staat nog steeds onder contract bij Giant-Shimano, maar inmiddels heeft Patrick Lefevre ook zijn belangstelling kenbaar gemaakt. De ploegmanager van Omega Pharma Quick-Step liet via Twitter weten ook geïnteresseerd te zijn in Dumoulin.