[Eredivisie] Uitslagen speelronde 7

Speelronde 7 van de Eredivisie zit er alweer op. In de zevende speelronde waren het vooral de grotere namen die wonnen. PSV blijft koploper en Heracles Almelo blijft onderaan staan zonder punten.

Op zaterdag begon het weekend in Breda en Dordrecht spectaculair, niet in de laatste plaats omdat de spelersbus van Ajax in de file stond. Zo kon de wedstrijd in Breda niet op tijd beginnen en was FC Dordrecht - Vitesse de eerste wedstrijd van het weekend. Beide wedstrijden waren erg spectaculair. Dordrecht liet zich simpel opzij zetten door Vitesse en Valery Qazaishvilli scoorde er 3. Het eindverdict was 2-6, 1 goal meer dan in Breda, omdat Kolbeinn Sigthorsson een penalty inschoot a la Jaap Stam en Sergio Ramos. Jelle Ten Rouwelaar zag de bal bijna het stadion uit vliegen, maar hij zag wel vaker ballen langskomen die hij niet kon stoppen. In twee gevallen had hij dit waarschijnlijk wel kunnen doen. Uiteindelijk werd het 2-5.

Wallace scoort de vierde voor Vitesse (PRO SHOTS/Kay Int Veen)

Later op de avond was het tijd voor revanche. Feyenoord werd door Go Ahead Eagles de beker uit gewerkt, maar nu waren de rollen omgedraaid. De vrije trap van Jop van der Linden belandde dit maal op de paal en Feyenoord scoorde vier keer en verdubbelde zo haar productie van dit eredivisieseizoen, mede met dank aan een eigen goal van Gilliano Wijnaldum, die zijn broer nu opvolgt als meest recente Wijnaldum die voor Feyenoord scoorde. Ook op zaterdag: PEC Zwolle kreeg tegenstand van Heracles Almelo, maar een rode kaart 10 minuten voor tijd gaf PEC de kans om uit te lopen van 2-2 naar 4-2 en de punten thuis te houden. ADO Den Haag en AZ wisten in een saai duel voor vijf hoogtepunten te zorgen: 2-3.

Met een gemiddelde van 6 goals per wedstrijd kon de Eredivisie op koers naar het record van 51 goals in een speelweekend. Helaas kwam de zondag niet in de buurt van de zaterdag. Op Woudestein gaf Cambuur niet thuis en kwamen de Leeuwarders met wat mazzel nog tot 1-1, met ook een discutabel afgekeurd doelpunt. FC Twente - FC Utrecht eindigde nog in 3-1, waarbij Christian Kum zorgde voor de tweede eigen goal van het weekend. FC Groningen en Willem II besloten ook niet aan de spanning van de dag ervoor mee te werken: 1 goal uit een penalty van Michael De Leeuw besliste de wedstrijd in Gronings voordeel.

Waren er dan helemaal geen verrassingen? Jawel, PSV wist, inclusief half uur met man meer, SC Heerenveen niet te verslaan. De Friezen wonnen met 1-0 en 10 man. Ook PSV eindigde de wedstrijd met 10 man. Al na 35 minuten kreeg Stefano Marzo de rode kaart gepresenteerd, maar 20 minuten voor tijd was het de andere rechtsback, Joshua Brenet, die rood kreeg. Daley Sinkgraven schoot de wedstrijd vervolgens in het slot.