[Ryder Cup] Europese golfers opnieuw te sterk voor VS

Europa heeft in eigen huis de Ryder Cup weten te behouden. Op de golfbaan van Gleneagles in Schotland wist Europa de Amerikanen te verslaan. Europa won met 16,5-11,5. Het is de derde zege voor Europa op een rij. Aan het begin van de dag leidde Europa al met 10-6. 

Rory McIlroy bracht het eerste punt binnen door Rickie Fowler met 5&4 (lees vijf punten verschil met nog vier holes te spelen, verschil daardoor onoverbrugbaar) te verslaan. Hij sloeg acht birdies en één eagle. Hij is de eerste golfer sinds Tom Watson in 1977 twee majors en de Ryder Cup in één jaar wist te winnen. Graeme McDowell kwam van drie holes down om de partij tegen debutant Jordan Spieth met 2&1 te winnen. 

Henrik Stenson verzuimde om op hole 18 een half punt te pakken door een put van zeven meter te missen. Patrick Reed won zo het eerste punt voor de Amerikanen. Phil Mickelson en Matt Kuchar gaven de Amerikanen nog een beetje hoop, maar na het gelijke spel tussen Justin Rose en Hunter Mahan had Europa nog een half punt nodig. 

Jamie Donaldson slaat uiteindelijk het beslissende punt binnen. Hij versloeg Keegan Bradley met 5&3. Jimmy Walker had een goed debuut voor het Amerikaanse team en won nog zijn single met 3&2 van Lee Westwood. Het mocht voor de Amerikanen alleen niet meer baten. Victor Dubuisson en Zach Johnson deelden het laatste punt waardoor er de eindstand van 16,5-11,5 op het bord kwam. 

Over twee jaar zal de Ryder Cup weer worden georganiseerd in de Verenigde Staten. Hazeltine National Golf Club in Chaska, Minnesota heeft de eer om de 41e strijd tussen de golfers uit Europa en de Verenigde Staten te mogen organiseren.  

Uitslagen Ryder Cup - Singles

Europa Verenigde Staten Uitslag
Graeme McDowell Jordan Spieth 2&1 
Henrik Stenson Patrick Reed 1UP 
Rory McIlroy Rickie Fowler 5&4 
Justin Rose Hunter Mahan gelijk 
Stephen Gallacher Phil Mickelson 3&1 
Martin Kaymer Bubba Watson 4&2 
Thomas Bjorn Matt Kuchar 4&3 
Sergio Garcia Jim Furyk 1UP 
Ian Poulter Webb Simpson gelijk 
Jamie Donaldson Keegan Bradley 5&3 
Lee Westwood Jimmy Walker 3&2 
Victor Dubuisson Zach Johnson gelijk