[BL] Schalke klopt aartsrivaal Borussia Dortmund

Schalke 04 heeft zaterdag de Kohlenpottderby van Borussia Dortmund gewonnen. In Gelsenkirchen werd het 2-1 voor de thuisploeg. Via doelpunten van Joël Matip en Eric Maxim Choupo-Moting kwam het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar op 2-0, maar Pierre-Emerick Aubameyang deed vlot iets terug. Voor Dortmund is het al de derde nederlaag dit seizoen.

Bayern München won op bezoek bij FC Köln met 2-0 en blijft koploper in de Bundesliga. Mario Götze zette Bayern in de negentiende minuut op voorsprong. Een eigen doelpunt van Daniel Halfar na rust gaf de bezoekers uit München zekerheid.

Borussia Mönchengladbach blijft in het spoor van Bayern na een 2-1 zege bij promovendus SC Paderborn. Patrick Hermann en Raffael zorgden in de eerste helft al voor een 2-0 voorsprong voor Gladbach. Jens Wemmer verkleinde de marge tot een doelpunt en in de slotfase had Paderborn goede kansen op de gelijkmaker. Gladbach hield de zege echter vast en staat na zes duels op twaalf punten, twee minder dan Bayern.

Bayer Leverkusen is de nummer drie met elf punten na een 0-0 gelijkspel bij SC Freiburg. VfB Stuttgart won met 1-0 van Hannover 96. Daniel Schwaab tekende voor de enige treffer.

Joël Matip (Schalke 04) passeert doelman Roman Weidenfeller (Bor. Dortmund). (PRO SHOTS/Witters)