[PL] Manchester United ontkomt aan nieuw puntenverlies

Manchester United heeft zaterdag met veel pijn en moeite een zege geboekt op West Ham United in de Premier League. Op Old Trafford werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Louis van Gaal. Wayne Rooney en Robin van Persie, voor de Nederlander was het zijn vijftigste treffer in het shirt van United, zorgden voor de 2-0, maar de Red Devils kregen nog voor rust een tegentreffer van Diafra Sakho te incasseren.

Een halfuur voor tijd kwam United met tien man te staan. Wayne Rooney wilde een counter van West Ham eruit halen, maar deed dat met een iets te onbezonnen overtreding en moest inrukken. De angst kroop er weer in bij United en in de verdediging werd de bal telkens naar voren geroeid. Vlak voor tijd leek het offensief van West Ham succes te hebben toen Kevin Nolan een voorzet van rechts intikte, maar hij werd buitenspel gegeven.

De romme actie van Wayne Rooney. (Bron: Vine)

Chelsea blijft dankzij een 3-0 zege op Aston Villa koploper in Engeland. De Blues kwamen via Oscar snel op 1-0. Na rust voerden Diego Costa en Willian de score verder op.

Southampton staat op drie punten van Chelsea tweede. Die positie heeft de ploeg van trainer Ronald Koeman te danken aan Graziano Pellè. De Italiaan bezorgde de Saints met een fraaie omhaal de 2-1 zege op Queens Park Rangers. Southampton was via Ryan Bertrand op voorsprong gekomen, maar Charlie Austin maakte in de 66e minuut gelijk. Twee minuten later deed Pellè het thuispubliek weer opveren met zijn kunststukje.

De omhaal van Graziano Pellè. (Bron: Vine)

Manchester City won op bezoek bij Hull City met 4-2. Sergio Agüero en Edin Dzeko scoorden twee vroege goals, maar Hull kwam via Eliaquim Mangala en Abel Hernández weer langszij. Dzeko en Frank Lampard bezorgden City echter alsnog de zege.

Crystal Palace won door goals van Fraizer Campbell en Mike Jedinak met 2-0 van Leicester City. Sunderland en Swansea City speelden gelijk: 0-0.