Wereldrecord voor Koreaanse boogschutters

De Zuid-Koreaanse vrouwen hebben tijdens het boogschieten op de Asian Games het wereldrecord verbroken in een wedstrijd met 24 pijlen. Tijdens de landenwedstrijd met de niet-olympische compoundboog kwamen de dames tot liefst 238 punten, waar 240 het maximum is.

Choi Bo-Min, Kim Yun-Hee en Seok Ji-Hyun traden in de kwartfinale aan tegen Laos, waar geen enkele serieuze tegenstand van verwacht werd. De vrouwen uit Laos wisten met 24 pijlen zeven keer de 'tien' te raken - waarvan opvallend genoeg twee keer drie achter elkaar - en kwamen zo tot 215 punten.

De Koreaanse vrouwen slaagden er slechts twee keer niet in om het maximum van tien punten met één pijl te scoren en kwamen zo op 238 punten uit. Het oude record stond al meer dan drie jaar op naam van een Amerikaans team. Tijdens de nationale kampioenschappen kwamen zij destijds tot 236 punten. 

Zuid-Korea kon het kunststukje niet meer herhalen, maar 229 punten waren zowel in de halve finale als in de finale wel genoeg voor de winst en dus de gouden medaille voor het eigen publiek in Incheon.