Uitspraak tegen oud-president Mubarak uitgesteld

De rechtbank in Egypte stelt de uitspraak in de zaak tegen oud president Hosni Mubarak uit tot 29 november. Mubarak (86) is beschuldigd van het aanzetten tot moord op Egyptische demonstranten in 2011.

De zaak is uitgesteld omdat de rechter niet genoeg tijd heeft gehad de bewijsvoering in zijn geheel door te lezen, aldus persbureau Reuters. Het bewijsmateriaal beslaat honderdzestigduizend pagina's.

Mubarak zou het leger hebben aangezet honderden betogers in Caïro te doden, toen daar drie jaar geleden massale demonstraties uitbraken. Een jaar later werd hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang. Dit vonnis werd door een hoge rechter echter nietig verklaard en het proces werd terugverwezen.

Omdat de voormalig president kampt met gezondheidsproblemen verbleef hij een jaar onder huisarrest in een militair ziekenhuis in Caïro.

Een helikopter had Mubarak zaterdag naar de rechtbank gebracht, waar hij het vonnis zou aanhoren. Mubarak had in de zitting te kennen gegeven 'nooit een order te hebben gegeven om demonstranten te doden'.