Afvalverwerker Van Gansewinkel te koop gezet

Van Gansewinkel is door de eigenaren CVC en KKR in de etalage gezet. De twee private-equitybedrijven hopen nog dit jaar van het afvalbedrijf af te zijn. Dat zegt een woordvoerder van Van Gansewinkel in Het Financieele Dagblad van donderdag.

Volgens de woordvoerder is Credit Suisse ingehuurd om de verkoop te begeleiden. De eerste presentaties voor potentiële kopers zouden al zijn gehouden. Volgens het FD zijn sectorgenoten uit Duitsland (Remondis), Frankrijk (Sita) en de Verenigde Staten (Waste Management) potentiële kandidaten. Die wilden echter niet reageren. Het Britse Shanks heeft laten weten 'alle overnamemogelijkheden in de consoliderende Benelux te onderzoeken'.

CVC en KKR kregen Van Gansewinkel in 2007 in handen voor een bedrag van 2,2 miljard euro. De twee voegden het bedrijf vervolgens samen met recyclebedrijf AVR. De overname werd met schuld gefinancierd, wat in combinatie met de kredietcrisis zorgde voor een ongelukkig huwelijk. AVR werd vorig jaar verkocht om de schulden terug te brengen.