Wall Street maakt einde aan verliesreeks

Wall Street heeft een einde gemaakt aan de verliesreeks van de afgelopen drie handelssessies, waarbij het sentiment werd gesteund door een sterk cijfer over huizenmarkt.

De Dow Jones index sloot 0,9 procent hoger op 17.210,89 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 0,8 procent won op 1.998,34 punten. De Nasdaq vlagde één procent hoger af op 4.555,22 punten.

Het positieve sentiment werd gesteund door een enorme stijging van de verkopen van nieuwe eengezinswoningen. De verkopen stegen met maar liefst 18,0 procent naar een geannualiseerde 504.000 stuks in augustus.

Verder kwam uit een rapport van Pimco naar voren dat het herstel van de Amerikaanse economie aanhoudt. De vermogensbeheerder rekent in de komende twaalf maanden op een groei van 2,5 tot 3,0 procent. Daarmee steekt Amerika de eurozone flink de loef af, dat met een groei van 1,0 procent "slechts moeizaam" uit de recessie kruipt.

Volgens Pimco is de sterkere groei in de Verenigde Staten mede te danken aan het monetaire beleid van de Fed en het stimulerende begrotingsbeleid dat beter was dan in andere landen, hoewel ook dit beleid "verre van volmaakt" was.

De vermogensbeheerder is volgens onder meer The Wall Street Journal zelf lijdend voorwerp in een onderzoek door de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Volgens de zakenkrant zou Pimco het rendement van een populair op kleine beleggers gericht fonds kunstmatig hebben opgeblazen.

Verder bleek op fondsniveau dat Accenture in het fiscaal vierde kwartaal zowel een hogere omzet als nettowinst boekte. Het aandeel van het Amerikaanse organisatieadviesbureau werd door beleggers 0,7 procent hoger gezet.

Het aandeel Morgan Stanley leverde een bescheiden 0,1 procent in nadat JPMorgan Cazenove het advies voor de Amerikaanse bank verlaagde van Overwogen naar Neutraal met een koersdoel van 34,00 dollar. Analisten van JPMorgan verwachten niet dat Morgan Stanley de eigen doelstelling voor het rendement op het eigen vermogen van 10 procent of meer meer weet te realiseren.