Dr. Dre met afstand best verdienende hiphopartiest

Dr. Dre heeft afgelopen jaar 620 miljoen dollar mogen bijschrijven op zijn bankrekening. De 49-jarige rapper is daarmee veruit de best verdienende hiphopartiest, blijkt uit de Hip-Hop Cash Kings-lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Met 620 miljoen dollar steekt Dr. Dre niet alleen met kop en schouders uit boven de concurrentie, het maakt hem ook de artiest met het hoogste jaarinkomen dat Forbes ooit heeft vastgesteld. Het bedrag is ook hoger dan de andere 24 jaarsalarissen op de lijst bij elkaar opgeteld.

Dr. Dre heeft zijn enorme inkomen voornamelijk te danken aan de verkoop van Beats. Apple nam de muziekdienst en koptelefoonfabrikant eerder dit jaar over voor 2,6 miljard dollar in contanten en vierhonderd miljoen dollar in aandelen van de hiphopper en muziekproducent Jimmy Iovine

Op de gedeelde tweede plaats in de lijst van Forbes staan Puff Daddy en Jay-Z. De 44-jarige rappers verdienden afgelopen jaar beiden zestig miljoen dollar.

Nicki Minaj is de enige vrouw in de lijst. De rapper wist afgelopen jaar veertien miljoen dollar binnen te harken. Minaj, die haar geld vooral verdiende met reclamecampagnes, is te vinden op de elfde plaats.