Granaten op Donetsk geschoten

In de Oost-Oekraïense stad Donetsk is de wapenstilstand tussen het regeringsleger en de pro-Russische separatisten voor de zoveelste keer geschonden. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een appartementengebouw in de stad met mortieren bestookt.

Het gebouw staat in het noorden van Donetsk. Zeker twee appartementen werden vernietigd. De separatisten zeiden tegen het Russische persbureau RIA Novosti dat bij de aanval twee personen omkwamen, maar dit kon niet worden bevestigd. In het noorden van de stad wordt vrijwel dagelijks gevochten.

De dag ervoor zeiden beide zijden dat er vooruitgang was geboekt bij het terugtrekken van zware artillerie van het front. Toch beschuldigt Kiev de rebellen ervan het bestand de afgelopen maand herhaaldelijk te hebben geschonden.

"De situatie blijft moeilijk", zei Andrej Lysenko, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad. "De Oekraïense krijgsmacht houdt zich aan de wapenstilstand, maar de terroristen blijven doorgaan met hun provocaties." Volgens hem zijn acht militairen afgelopen nacht gewond geraakt bij gevechten.