Dertig tips over liquidatie verkeerde Amsterdammer

De politie heeft inmiddels dertig tips binnengekregen over de liquidatie op de man die mogelijk is verward met een lid van de Amsterdamse onderwereld. Of de nieuwe informatie bruikbaar is moet nog blijken. Dat liet de politie woensdagochtend weten.

Tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht werden dinsdagavond beelden van de mogelijke dader en de vluchtauto getoond. Het slachtoffer, de 30-jarige Stefan Regalo Eggermont, was waarschijnlijk niet het beoogde doelwit, meldde het OM dinsdag.

De politie zegt sterke aanwijzingen te hebben dat bij de moord in de Conradstraat in Amsterdam sprake was van persoonsverwisseling. Eerder werd gemeld dat het slachtoffer geen strafblad had.

Eggermont werd op 13 juli met meerdere kogels om het leven gebracht. Hij zat op dat moment in zijn auto. De moord wordt in verband gebracht met de reeks liquidaties van de afgelopen anderhalf jaar.

Kort na de liquidatie vroeg de politie ook al om tips. Dit leverde toen vijftien mogelijke aanwijzingen op, maar de zaak kon niet worden opgelost. Voor de gouden tip is vijftienduizend euro uitgeloofd.