Ploeg Contador daagt Froome en Nibali uit

De ploegleiding van Tinkoff-Saxo hoopt dat Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana in navolging van Alberto Contador zowel de Giro als de Tour rijden volgend jaar. De Russische-Deense equipe wil een eerlijke strijd tussen de beste klassementsrenners.

"We hebben dat zeer informeel voorgesteld aan andere teams", zegt teammanager Stefano Feltrin van Tinkoff-Saxo tegen Cyclingnews. "Wij denken dat de beste renners tegen elkaar moeten strijden in de grootste koersen. Op die manier kunnen we erachter komen wie de beste is en heeft niemand een excuus."

Contador bevestigde eerder zijn deelname aan de Giro en de Tour. Als zijn concurrenten de Ronde van Italië overslaan, is het voor de Spanjaard bijna onmogelijk om de dubbel te winnen. De ploegen van Nibali en Froome, Astana en Team Sky, reageren vooralsnog terughoudend. Ze bepalen pas in een later stadium hun plannen.

Oleg Tinkov meldde op Twitter dat hij het laf zou vinden als Froome de uitdaging niet aangaat. "De grootste vier renners zouden een document moeten tekenen waardoor ze verplicht de drie grote rondes rijden", aldus de spraakmakende eigenaar van Tinkoff-Saxo. "We willen weten wie de nummer een is."